Permainan Tersembunyi Di Google Chrome

Aku tak pasti betul atau tidak untuk menggunakan tajuk permainan tersembunyi di Google Chrome untuk artikel ini. Permainan tersebut tidaklah betul-betul tersembunyi tapi ada orang yang tidak mengetahui tentangnya, maka aku istilahkan sebagai ‘tersembunyi’. Baru-baru ini aku ada bagitahu kepada kawan aku yang karakter dinosaur yang keluar ketika laman web tidak dapat dimuat kerana limited… Continue reading Permainan Tersembunyi Di Google Chrome

Tutorial Tukar Boot Screen Windows 7

Baiklah semalam, aku ada post tutorial menukar logon screen Windows 7, kali ini berkisar tentang tukar menukar Windows 7 juga. Tapi kali ini lebih menarik kerana bukan sahaja menukar gambar statik macam semalam, tapi untuk menukar animasi ketika Windows 7 tengah boot up atau startup. Inilah dia, tutorial tukar boot screen windows 7. Software yang… Continue reading Tutorial Tukar Boot Screen Windows 7

Tutorial Tukar Logon Screen Windows 7

Tahukah anda gambar background pada lgon screen yang keluar setiap kali Windows 7 selesai proses boot up dan ketika sistem dikunci, ianya boleh ditukar? Jika korang sudah bosan dengan gambar latar warna biru yang didatangkan secara default apabila membeli laptop atau desktop Windows 7. Apa salahnya kalau mencuba untuk tukar gambar itu kepada wallpaper atau… Continue reading Tutorial Tukar Logon Screen Windows 7

Firefox Asyik Not Responding – Cara Nak Atasinya

Pernah tak korang alami macam ni, kalau guna Mozilla Firefox, time tengah nak download tu tiba-tiba pulak dia hang. Masa blogging, asal tekan Shift jer dia hang. Yang paling sakit hati masa main Tetris, dah nak menang dah ni, tida-tiba pulak hang, tak pasal-pasal kalah. So aku try la search internet camne nak kasik dia… Continue reading Firefox Asyik Not Responding – Cara Nak Atasinya

Perbaiki Grammar Bahasa Inggeris Kita Menggunakan Ginger

Assalamu ‘alaikum dan selamat sejahtera. Di sini aku ingin berkongsi satu software yangg disarankan oleh lecturer aku. Ini berikutan kerana tatabahasa atau grammar bahasa Inggeris yang agak lemah di kalangan pelajar terutamanya pelajar Melayu. Perisian ini bagus kerana boleh menyemak dan betulkan grammar bahasa Inggeris kita. Perisian ini adalah percuma dan memerlukan sambungan internet untuk… Continue reading Perbaiki Grammar Bahasa Inggeris Kita Menggunakan Ginger

Kelebihan FreeRapid Downloader Sebagai YouTube Downloader

Assalamu ‘alaikum dan selamat sejahtera. Hari ni aku buat post pasal Youtube la pulak. Korang mesti dah taw kan bagaimana nak sedut video dari YT ni dan kalau yang internet laju tahap cheetah tu, prefer watch online jer. Walaupun post ni benda dah lapuk, takpe, aku share jugak drpd pandangan aku sendiri. Kalau nak sedut… Continue reading Kelebihan FreeRapid Downloader Sebagai YouTube Downloader

Auto Save Print Screen

Kadang-kadang kalau ada nk copy imej dari skrin komputer.. Tekan jer PrintScreen lepas tu bukak Microsoft Paint dan paste, lepas tu baru save. Leceh jugak.. Tapi kalau guna third party software segalanya akan berjalan dengan mudah. Software pertama yg aku guna ialah Gadwin Print Screen. bagi aku ianya tak best sebab bila tekan printscreen, dia… Continue reading Auto Save Print Screen

Published
Categorized as Perisian

Syorkan Avast Anti Virus dan Lesen Percuma Untuk Anda

Kini anda boleh dapatkan lesen Avast Internet Security secara percuma. Mula-mula install dulu Avast Anti Virus dan daftarkan akaun percuma. Lepas dan install dan daftar, syorkan kepada member-member menggunakan referal link yang diberikan. Kalau dapat refer sampai 21 member, boleh dpt lesen percuma untuk 3 tahun. Dapatkan Avast sekarang di Laman web rasmi Avast Anti-Virus,… Continue reading Syorkan Avast Anti Virus dan Lesen Percuma Untuk Anda

Cara Untuk Resume IDM Broken Download

Internet Download Manager atau ringkasnya IDM merupakan salah satu program download accelerator terbaik yg diguna ramai. Dan dgn adanya program seumpama ini muaturun fail-fail besar akan jadi lebih mudah. Kalau internet terputus, boleh resume. Tutorial kali ini adalah untuk tunjukkan cara-cara untuk resume IDM broken download. IDM bagus bukan sahaja boleh download fail malah boleh… Continue reading Cara Untuk Resume IDM Broken Download

Cara Untuk Membuka Fail Backup Nokia PC/OVI Suite

Kali ni aku akan menunjukkan bagaimana cara untuk membuka fail backup Nokia yang telah dilakukan menggunakan Nokia PC Suite atau OVI Suite. korang mungkin memerlukan ini kerana fail backup itu menggunakan telefon yang telah korang tidak milikinya lagi sekarang tapi korang perlukannya kerana terdapat fail/mesej/contact yg penting di dalam. Atau korang tidak mahu untuk restore… Continue reading Cara Untuk Membuka Fail Backup Nokia PC/OVI Suite