Cara Copy File Dari Seedbox Ke Google Drive

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sebelum ini saya sudah terbitkan panduan melanggan seedbox murah daripada PulsedMedia. Kali ini saya akan tunjukkan cara untuk copy file dari seedbox ke Google Drive. Atas sebab-sebab tertentu, anda mungkin mahu copy file ke Google Drive. Contohnya seedbox anda sudah penuh dan anda mahu padam beberapa files tetapi files berkenaan masih… Continue reading Cara Copy File Dari Seedbox Ke Google Drive

Storan Percuma Untuk Backup Fail Penting

Hai semua, assalamualaikum. Kali ini aku akan share senarai laman web storan percuma untuk backup fail-fail penting yang aku gunakan secara peribadi. (Free cloud storage to backup your priceless data) Sediakan payung sebelum hujan Aku sudah belajar daripada pengalaman iaitu sentiasa buat backup fail-fail penting supaya fail-fail tersebut tidak akan lenyap buat selamanya sekiranya PC… Continue reading Storan Percuma Untuk Backup Fail Penting

Review Orange WiFi (Mentari Court)

Rasanya sudah lama benar aku tidak update post baru dan biarkan blog-blog aku penuh bersawang labah-labah biarpun aku baru sahaja menyewa hosting dari GembaxBox dengan harga RM80 sebulan. Apakan daya, semuanya gara-gara aku sibuk dengan latihan industri dan juga tiada internet di rumah sewa. Aku guna mobile data sahaja untuk buka Facebook dan melayari internet… Continue reading Review Orange WiFi (Mentari Court)

Cara Pantas Tingkatkan Facebook Like Fanpage Anda

Sudah agak lama aku tidak kemas kini blog ini kerana sibuk dengan tugasan universiti dan juga kejar masa untuk menyiapkan portfolio kerena semester depan aku sudah semester tujuh yang membawa maksud kena menjalani latihan industri. Mahu atau tidak, kena ada portfolio untuk diterima masuk ke dalam sesuatu syarikat, macam hendak minta kerja juga lah dalam… Continue reading Cara Pantas Tingkatkan Facebook Like Fanpage Anda

Firefox Asyik Not Responding – Cara Nak Atasinya

Pernah tak korang alami macam ni, kalau guna Mozilla Firefox, time tengah nak download tu tiba-tiba pulak dia hang. Masa blogging, asal tekan Shift jer dia hang. Yang paling sakit hati masa main Tetris, dah nak menang dah ni, tida-tiba pulak hang, tak pasal-pasal kalah. So aku try la search internet camne nak kasik dia… Continue reading Firefox Asyik Not Responding – Cara Nak Atasinya

Kelebihan FreeRapid Downloader Sebagai YouTube Downloader

Assalamu ‘alaikum dan selamat sejahtera. Hari ni aku buat post pasal Youtube la pulak. Korang mesti dah taw kan bagaimana nak sedut video dari YT ni dan kalau yang internet laju tahap cheetah tu, prefer watch online jer. Walaupun post ni benda dah lapuk, takpe, aku share jugak drpd pandangan aku sendiri. Kalau nak sedut… Continue reading Kelebihan FreeRapid Downloader Sebagai YouTube Downloader

TP-Link Penyelesaian Laptop Modem Lemah

Modem luaran TP-Link adalah salah satu penyelesaian untuk laptop modem lemah. Disebabkan modem laptop aku yang terlalu lemah, terpaksa lah beli external modem. Patut la harga laptop dulu murah, tengok spec dah ok, tapi modem punya stregth hampeh. Masa duduk kat kolej dulu, memang sakit kepala dan sakit hati sebab laptop orang lain boleh connect… Continue reading TP-Link Penyelesaian Laptop Modem Lemah

Premium Link generator untuk Sedut Menyedut

Kalau korang adalah kaki download mcm aku ni..So, free download adalah sesuatu yg tidak berkesan..Tambah2 lagi kalau saiz fail besar bapak dan ada banyak part.. Korang hanya boleh download satu fail dalam satu masa (xleh parallel download)dan sesetengah kena tunggu lama dalam 15-30 minit baru boleh download fail yg seterusnya..Ini sangat membebankan apatah lagi klau… Continue reading Premium Link generator untuk Sedut Menyedut

Syorkan Avast Anti Virus dan Lesen Percuma Untuk Anda

Kini anda boleh dapatkan lesen Avast Internet Security secara percuma. Mula-mula install dulu Avast Anti Virus dan daftarkan akaun percuma. Lepas dan install dan daftar, syorkan kepada member-member menggunakan referal link yang diberikan. Kalau dapat refer sampai 21 member, boleh dpt lesen percuma untuk 3 tahun. Dapatkan Avast sekarang di Laman web rasmi Avast Anti-Virus,… Continue reading Syorkan Avast Anti Virus dan Lesen Percuma Untuk Anda