Kelebihan FreeRapid Downloader Sebagai YouTube Downloader

Assalamu ‘alaikum dan selamat sejahtera. Hari ni aku buat post pasal Youtube la pulak. Korang mesti dah taw kan bagaimana nak sedut video dari YT ni dan kalau yang internet laju tahap cheetah tu, prefer watch online jer. Walaupun post ni benda dah lapuk, takpe, aku share jugak drpd pandangan aku sendiri. Kalau nak sedut… Continue reading Kelebihan FreeRapid Downloader Sebagai YouTube Downloader

Cara Untuk Resume IDM Broken Download

Internet Download Manager atau ringkasnya IDM merupakan salah satu program download accelerator terbaik yg diguna ramai. Dan dgn adanya program seumpama ini muaturun fail-fail besar akan jadi lebih mudah. Kalau internet terputus, boleh resume. Tutorial kali ini adalah untuk tunjukkan cara-cara untuk resume IDM broken download. IDM bagus bukan sahaja boleh download fail malah boleh… Continue reading Cara Untuk Resume IDM Broken Download

Pelbagai Cara Untuk Download YouTube Video

Youtube.com sejak dilancarkan pada tahun 2005 merupakan salah satu laman perkongsian video sosial yang popular. Anda mungkin mahu download Youtube video ini untuk ditonton pada bila-bila masa secara berulang-ulang kali secara offline. Tujuan download Youtube videos Menonton video YouTube secara offline berfaedah bukan sahaja dapat menjimatkan quota internet bagi yang tidak mempunyai unlimited internet, malah… Continue reading Pelbagai Cara Untuk Download YouTube Video