Torrent Direct Download Using Furk.net

Sebelum ini aku sudah tunjukkan panduan torrent direct download menggunakan website FileStream. Tujuan aku menggunakan servis penukaran daripada torrent kepada direct download ini kerana torrent tak boleh dimuat turun menggunakan internet Hotlink Fast yang aku pakai sekarang. Limitation website FileStream berkenaan ialah had saiz fail setakat 200MB sahaja namun kelebihannya korang boleh buat partial downloads… Continue reading Torrent Direct Download Using Furk.net

Torrent Direct Download Individual Files

Beberapa abad tahun yang lalu. Aku ada menggunakan servis leechbox atau service penukaran daripada torrent kepada direct download. Service yang digunakan adalah service percuma daripada ZBIGZ. Tapi disebabkan barang free memang semuanya ada limitation. Limitation untuk versi percuma ini ialah limit file size setakat 1GB sahaja. Jadi dah lama aku tak pakai dan memilih untuk… Continue reading Torrent Direct Download Individual Files

Kelebihan FreeRapid Downloader Sebagai YouTube Downloader

Assalamu ‘alaikum dan selamat sejahtera. Hari ni aku buat post pasal Youtube la pulak. Korang mesti dah taw kan bagaimana nak sedut video dari YT ni dan kalau yang internet laju tahap cheetah tu, prefer watch online jer. Walaupun post ni benda dah lapuk, takpe, aku share jugak drpd pandangan aku sendiri. Kalau nak sedut… Continue reading Kelebihan FreeRapid Downloader Sebagai YouTube Downloader

Premium Link generator untuk Sedut Menyedut

Kalau korang adalah kaki download mcm aku ni..So, free download adalah sesuatu yg tidak berkesan..Tambah2 lagi kalau saiz fail besar bapak dan ada banyak part.. Korang hanya boleh download satu fail dalam satu masa (xleh parallel download)dan sesetengah kena tunggu lama dalam 15-30 minit baru boleh download fail yg seterusnya..Ini sangat membebankan apatah lagi klau… Continue reading Premium Link generator untuk Sedut Menyedut

Cara Untuk Resume IDM Broken Download

Internet Download Manager atau ringkasnya IDM merupakan salah satu program download accelerator terbaik yg diguna ramai. Dan dgn adanya program seumpama ini muaturun fail-fail besar akan jadi lebih mudah. Kalau internet terputus, boleh resume. Tutorial kali ini adalah untuk tunjukkan cara-cara untuk resume IDM broken download. IDM bagus bukan sahaja boleh download fail malah boleh… Continue reading Cara Untuk Resume IDM Broken Download

Automated Downloader Untuk Mediafire.com

Setelah aku membuat entry untuk download pakai automated download Free Rapid Downloader (FRD),kini aku ingin buat entry dalam kategori yang sama jugak, dan kali ni aku nak buat yang khusus untuk Mediafire.Kalau dulunya aku kata FRD boleh download dari banyak-banyak site, tapi sejak dua menjak ni,aku dah tak suka pakai FRD,sebab utamanya adalah kadang-kadang bila… Continue reading Automated Downloader Untuk Mediafire.com

Torrent Direct Download Dengan ZBIGZ

Artikel ini aku akan tunjukkan mengenai torrent direct download. Ianya adalah proses penukaran daripada torrent kepada direct download. Maknanya korang tak perlu gunakan uTorrent (atau mana-mana torrent client yang lain), korang boleh download terus menggunakan Internet Download Manager (IDM) atau Free Download Manager (FDM). Kenapa perlu tukar kepada direct download? Tak boleh ke download pakai… Continue reading Torrent Direct Download Dengan ZBIGZ

Pelbagai Cara Untuk Download YouTube Video

Youtube.com sejak dilancarkan pada tahun 2005 merupakan salah satu laman perkongsian video sosial yang popular. Anda mungkin mahu download Youtube video ini untuk ditonton pada bila-bila masa secara berulang-ulang kali secara offline. Tujuan download Youtube videos Menonton video YouTube secara offline berfaedah bukan sahaja dapat menjimatkan quota internet bagi yang tidak mempunyai unlimited internet, malah… Continue reading Pelbagai Cara Untuk Download YouTube Video

FreeRapid Downloader – Automated Downloader Terbaik

Automated downloader adalah software yang akan download fail secara automatik. Dan yang paling aku suka setakat ini adalah Free Rapid Downloader. Software ini mampu download fail daripada kebanyakan falehosting sites yang popular. Instead of using regular download method, aku lebih suka cara ni kerana cara ni ada kelebihannya yang tersendiri. Kelebihan yang paling penting sudah… Continue reading FreeRapid Downloader – Automated Downloader Terbaik