Cara Alternatif Untuk Cashout Daripada ClixSense

Update 2020: Artikel ini sudah tidak relevant kerana: Paypal sudah ada semula di Clixsense (kini dikenali sebagai ySense). Maka saya sarankan pakai payment method Paypal untuk transfer wang ke bank Malaysia. Payment method yang saya kongsikan di sini sudah tidak ada lagi di ySense. Sila baca semula panduan buat duit online dengan ySense yang saya… Continue reading Cara Alternatif Untuk Cashout Daripada ClixSense

CrowdFlower Entrance Exam

Nama tugasan, level yang diperlukan, bayaran per task dan jumlah task yang ada untuk dibuat.

Entry kali ini mengenai CrowdFlower Entrance Exam. CrowdFlower adalah salah satu platform crowdsourcing yang membolehkan pengguna dari serata dunia membuat micro tasks dan mendapat komisen untuk setiap task yang dikerjakan dan bekerja mengikut jadual sendiri tanpa terikat dengan kontrak. Bagi yang belum tahu mengenai CrowdFlower, disarankan baca post tentang side income melalui ClixSense. Di situ,… Continue reading CrowdFlower Entrance Exam

Panduan Keluarkan Duit PayPal Ke Akaun Bank

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Lama juga blog ini menyepi. Kali ini saya akan buat walkthrough serba sedikit cara-cara untuk withdraw atau keluarkan duit PayPal ke akaun bank tempatan. Langkah-langkah keluarkan duit PayPal Mula-mula sekali log masuk ke akaun PayPal dan klik pada butang My PayPal di sebelah kanan atas jika tidak auto redirect ke My… Continue reading Panduan Keluarkan Duit PayPal Ke Akaun Bank

Cepat Dan Lumayan Side Income Paid Surveys

Senarai jemputan berserta kadar bayaran masa yang diperuntukan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Entry kali ini tentang paid surveys. Rata-rata sudah sedia maklum menjawab tinjauan berbayar adalah salah satu cara untuk buat side income secara online. Antara website survey yang popular ialah Toluna, Viewfruit dan GTM. Tapi mereka bukan fokus untuk entry kali ini. Fokus entry kali ini ialah paid survey melalui reward site… Continue reading Cepat Dan Lumayan Side Income Paid Surveys

Buat Duit Online Dengan NeoBux

Gambar cilok dari Pakcik Gugel

Sebelum ni saya sudah buat tutorial cara-cara buat duit online dengan ClixSense. Kali ini tutorial buat duit online dengan NeoBux pulak. ClixSense dan NeoBux adalah dua laman PTC (Paid To Click) yang wujud sejak 2007 dan 2008 lagi. Mereka adalah dua contoh yang sangat popular dan terbaik dan merupakan nama besar dalam dunia PTC. Bagi… Continue reading Buat Duit Online Dengan NeoBux

You have received an offer of $0.50 from NeoBux

You have received an offer of $0.50 from NeoBux. saya perasan ada entry baru dalam history Neobux. Bila bukak, itulah mesej yang saya terima. saya terkejut jugak, saya tak menang AdPrize pun, tak dapat bonus daripada Mini Job mahupun ada membuat sebarang offer untuk mendapatkan ganjaran. Bonus daripada cabutan bertuah Saya pun cuba cari maklumat… Continue reading You have received an offer of $0.50 from NeoBux

Buat Duit Online Dengan ySense (ClixSense)

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kali ini saya akan kongsikan sebuah laman web yang mampu memberi anda pendapatan sampingan untuk tiap-tiap bulan. Laman web yang dimaksudkan ialah ySense. ySense sebelum ini dikenali sebagai ClixSense sudah wujud dan dipercayai sejak tahun 2007. Keahlian mereka dari seluruh dunia termasuk dari Malaysia. Boleh sertai komuniti Malaysia di┬áMalay Forum. Berikut… Continue reading Buat Duit Online Dengan ySense (ClixSense)

Status Glitterati Nuffnang Sudah Tiada?

Betul ke yang status Glitterati Nuffnang sudah tiada? Sebabnya bila aku log masuk ke akaun Nuffnang, tak ada pun dinyatakan sama ada akaun aku status dia Glitterati atau Non-Glitterati. Tiada tertulis tentang status glitterati Nuffnang Selalunya akan ada salah satu status pada profile picture akaun kita. Ke kalau takde tu maknanya status kita adalah Non-Glitterati… Continue reading Status Glitterati Nuffnang Sudah Tiada?

Ashadee Ditutup

Kepada yang masih belum tahu, diumumkan Ashadee ditutup. Dah lama berita ni, saja baru nak bagitahu. Laman Ashadee.com adalah laman yang mana pengguna boleh menjana pendapatan sama ada menerbitkan e-boook dengan mereka ataupun mendaftar sebagai affiliate dan mendapat komisyen untuk setiap e-book yang terjual hasil daripada affiliate link tersebut. Baru nak try tapi Ashadee ditutup… Continue reading Ashadee Ditutup