Lives Segera Candy Crush Saga

Siapa yang main game Candy Crush Saga angkat tangan cepat. Baik mengaku. OK, aku pun main jugak pada tab Android aku. Game ini free, tapi bisnes dia mula beroperasi bila pemain-pemain telah kehabisan tenaga atau nyawa (lives). Sepertimana yang korang-korang yang main game ini tahu, lives yang diberikan adalah 5, satu lives akan hilang bila… Continue reading Lives Segera Candy Crush Saga

Cara Download Fail HTML Pada Android

Hari ini aku nak tunjukkan cara download fail HTML pada peranti Android. Jangan salah faham, ini untuk download fail HTML, bukannya untuk simpan (save) laman web. Masalah yang dihadapi Aku ada masalah ini, aku ingin kemaskini entry blog ini tentang belajar loghat Kelantan. Entry yang asal aku gunakan kaedah embed (iframe) fail HTML yang menerangkan… Continue reading Cara Download Fail HTML Pada Android

Permainan Tersembunyi Di Google Chrome

Aku tak pasti betul atau tidak untuk menggunakan tajuk permainan tersembunyi di Google Chrome untuk artikel ini. Permainan tersebut tidaklah betul-betul tersembunyi tapi ada orang yang tidak mengetahui tentangnya, maka aku istilahkan sebagai ‘tersembunyi’. Baru-baru ini aku ada bagitahu kepada kawan aku yang karakter dinosaur yang keluar ketika laman web tidak dapat dimuat kerana limited… Continue reading Permainan Tersembunyi Di Google Chrome

Tutorial Setup WiFi Hotspot Smartphone

Kali ini saya ingin tunjukkan tutorial untuk setup WiFi Hotspot menggunakan Android Smartphone anda. Kita boleh menukarkan Android Smartphone kita menjadi access point untuk sambungan internet dan peranti wireless yang lain boleh berkongsi internet daripadanya. Walaupun mungkin orang lebih prefer untuk melayari internet dan bersosial di smartphone sahaja tapi bagi saya, ada certain part yang… Continue reading Tutorial Setup WiFi Hotspot Smartphone