Cara Untuk Membuka Fail Backup Nokia PC/OVI Suite

Kali ni aku akan menunjukkan bagaimana cara untuk membuka fail backup Nokia yang telah dilakukan menggunakan Nokia PC Suite atau OVI Suite. korang mungkin memerlukan ini kerana fail backup itu menggunakan telefon yang telah korang tidak milikinya lagi sekarang tapi korang perlukannya kerana terdapat fail/mesej/contact yg penting di dalam. Atau korang tidak mahu untuk restore… Continue reading Cara Untuk Membuka Fail Backup Nokia PC/OVI Suite

Nokia Belle Custom Firmware v8.2.3 utk Nokia 5800 RM356 v60.0.003

Sejak phone Nokia 5800 aku meragam, memory card asyik auto removed jer, dan kadang-kadang keyboard tak keluar dan jugak error sana sini, so try la search CFW yang terbaru.. Check punya check firmware terbaru untuk Nokia 5800 still v60.0.003 dan mungkin yang terakhir (dulu ingatkan v52.0.001 adalah update terakhir dari Nokia utk Nokia 5800, rupanya… Continue reading Nokia Belle Custom Firmware v8.2.3 utk Nokia 5800 RM356 v60.0.003

Nokia Secret Codes

This is a few nokia secret codes collected from the net. The codes are not tested yet. Try at your own risk. I’ll take no responsibilities if you damaged your devices. *#06# – IMEI (International Mobile Equipment Identity) *#7780#, *#7370# – restore factory settings *#67705646# – clear the LCD display *#0000# – check firmware version… Continue reading Nokia Secret Codes

CFW Symbian 3 v6.1 untuk Nokia 5800

Akhirnya setelah berfikir panjang, aku berani mengambil risiko untuk flash Nokia 5800 RM-356 aku menggunakan JAF. Firmware yang aku gunakan adalah custom firmware, CFW Symbian 3 v6.1 untuk Nokia 5800. Firmware asal yang datang dengan telefon masa aku beli tahun lepas adalah v50.0.005 kemudian aku update kepada minor update v51.X.XXX sedangkan pada masa itu major… Continue reading CFW Symbian 3 v6.1 untuk Nokia 5800

Applications Essential In Every Symbian Phones

The above title not necessarily must for every users. It only applies for certain users in specific conditions. I’m making this entry to share some essential applications for those who so secretive and hideous in what they got in their Symbian phones, just like me. Sorry, I just can make entry about Symbian OS (and… Continue reading Applications Essential In Every Symbian Phones