Komik Dik Cerdas Jilid 18

Kali ini mari aku update pasal komik sikit. Kali ini adalah manga versi bahasa Malaysia iaitu Komik Dik Cerdas Jilid 18. Ini ialah komik Crayon Shin Chan versi Bahasa Melayu yang dikenali dengan nama Dik Cerdas oleh pengeluar Comics House. Dulu agak signifikanlah juga bilangan komik ini yang aku pernah miliki bersama-sama dengan Doraemon. Kini… Continue reading Komik Dik Cerdas Jilid 18

Mat Gempak Kompilasi Jumbo

Sebelum ini aku pernah membuat entry tentang komik Mat Gempak, tapi itu hanyalah daripada memori silam tatkala aku baca komik itu masa aku pinjam dulu. Tapi bulan 4 yang lepas Gempakstarz dan Popular Bookstore telah mengeluarkan balik komik Mat Gempak dalam bentuk kompilasi hardcover. Aku sempat membeli kompilasi ini bersama-sama dengan kompilasi komik Jinggo pada… Continue reading Mat Gempak Kompilasi Jumbo

Baucer Buku 1Malaysia Datang Lagi

Baucer Buku 1 Malaysia (BB1M) datang lagi, dan macam biasa, genre buku yang akan aku beli adalah seperti berikut: Buku agama Buku interfaith Buku teori konspirasi Komik Buku yang bersangkut-paut dengan pelajaran aku, bukan aku tidak mahu beli. Tapi apabila memikirkan harganya, satu buku itu sahaja sudah hangus baucar buku aku. Mana tidaknya, buku tentang… Continue reading Baucer Buku 1Malaysia Datang Lagi

Misi 8A karya Afiq dan Nazry

Assalamu ‘alaikum. Hari ni aku nak share serba sedikit tentang komik yang aku baru beli. Memang dah lama nak beli komik ni kerana mendapat sambutan yang menggalakan dan komen-komen positif oleh ahli akademik. Buat makluman, ini ialah novel grafik pertama keluaran Komik-M yang aku beli. Sebelum-sebelum ni asyik beli komik dari Gempakstarz jer seperti Lawak… Continue reading Misi 8A karya Afiq dan Nazry