Premium Link generator untuk Sedut Menyedut

Kalau korang adalah kaki download mcm aku ni..
So, free download adalah sesuatu yg tidak berkesan..
Tambah2 lagi kalau saiz fail besar bapak dan ada banyak part.
. Korang hanya boleh download satu fail dalam satu masa (xleh parallel download)
dan sesetengah kena tunggu lama dalam 15-30 minit baru boleh download fail yg seterusnya..
Ini sangat membebankan apatah lagi klau xsupport resume and donlod pulak broken kt tgh jalan..
Mmg frust menonggeng la kan..

Tapi ada jgk fail hosting yg best xde waiting time spt
Mediafire
Sendspace
Zippyshare
dan Mega (member aku ckp nk sebenarnya Megaupload yg di-brand semula selepas)
Ni hanya beberapa yg aku ingat dan best. Banyak lagi filehosting yg bagus.

Back to topic, kalau nk sedut dari laman filehosting sebegini pakai free user mmg hancus,
nak beli premium akaun mmg tak la kan..
Nak beli yg akaun all-in-one, iaitu premium link generator berbayar rasa mcm mahal pulak
So alternatifnya gunalah premium link generator yg free punya.

Dulu mmg banyak premium link generator yg bagus tapi tak bertahan lama.
Ni adalah senarai premium link yg pernah aku gunakan:
HLUSOE – antara yg paling best pernah aku guna
PLGDOWN
MEGALEECH
LEECHKING
GIGALEECHER

Sekarang ni aku guna site Rapid It!. Dah lama aku guna site ni dan masih working fine semasa post ini ditulis.

Senarai filehost yg disokong oleh Rapid8. Pastekan url file yg ingin didonlod dan tekan fetch

Lepas tu dia akan mula fetching link tu

Site tu akan keluarkan kenyataan untuk tunggu beberapa saat dan akan muncul link “Continue to rapid8.com”.

Klik link tu dan pop-up akan keluar. tutup je window pop-up tu dan tekan link tu sekali lagi.

Kadang2 dia akan keluar satu lagi banner hijau, click je close.

Klik je Free Download dan kalau ada IDM atau download manager yg lain lagi bagus.Kalau laju line tenet korang maka laju la transfer speed dia. Boleh resume broken download. Kalau xleh resume sila baca cara untuk resume broken Internet Download Manager Download.

Update: Sekarang ni aku guna pula Premium4Us, so far so good. Mungkin better sikit.

Leave a comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *